І гіркота пече полинна

27.04.2016 00:00

        Чорнобиль… Назва цього маленького українського містечка миттєво розлетілась по всьому світі. Всі чесні люди планети з гіркотою сприйняли вість про біду, яка трапилася тут. ЇЇ наслідки могли бути ще більші, якби не самовідданість і героїзм наших людей.

         26 квітня у залі Степанківського будинку культури зібрались працівники культури, вчителі, учнівська молодь, ліквідатори, громадськість села на  годину-реквієм «І гіркота пече полинна» з нагоди вшанування 30-тої річниці аварії на Чорнобильській АЕС. З теплими словами та щирими побажаннями виступили сільський голова Валерій Лисенко, голова ветеранської спілки села, поет-земляк Микола Мусієнко,  учасник ліквідації, односельчанин Анатолій Хандусь.

         У програмі заходу звучала тематична поезія, музичні твори у виконанні Василя Клименка, Оксани Костенко, Івана Хандуся, народного аматорського хорового колективу «Родина», а також відбувся перегляд відеоролику «Чорнобильська катастрофа. 30 років потому».

         Скорбною хвилиною мовчання пом’янули тих, хто поклав своє життя, захистивши нас від радіаційної загрози.

         Після завершення зустрічі присутні поклали квіти до пам’ятного знаку чорнобильцям.

         Впродовж тижня у сільській бібліотеці діяла книжкова виставка «Гіркі дзвони пам’яті», з представлених документів якої можна було глибше дізнатися про страшне пекло Чорнобильської аварії.

 

 

Назад

Контакт

Степанківська сільська бібліотека
Черкаська обл.
Черкаський р-н
с.Степанки
вул. Героїв України,79
19632

Чекаємо на вас:
з вівторка по суботу
з 9.00- до 18.00

(Останній робочий день-
санітарний день)

Довідки за телефоном:

(0472) 30-65-10

счетчик посещений

Зв'яжіться з нами

© 2014 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode