Незгасна зоря поезії Миколи Негоди

16.01.2018 14:46

9 січня талановитому черкаському письменнику, прозаїку, драматургу, уродженцю с. Бузуків, заслуженому діячу мистецтв України Миколі Негоді виповнилося б 90 років.
З цієї нагоди у Степанківській сільській бібліотеці відбулося вшанування визначного поета своєї землі, своєї України. Його з А. Пашкевичем твір «Степом, степом…» став носієм, котрий підняв ім’я письменника до високих орбіт духу нашого народу. Але крім цієї пісні, за котрою поета знали, знають і ще довго-довго пам’ятатимуть у нашій країні й далеко за її межами, у Миколи Негоди за плечима чималий творчий доробок: газетні статті, документальні й художні книги, вірші та поеми про людей свого сьогодення і про легендарні історичні постаті. Тож учасників заходу ознайомлено зі сторінками творчості та життя Миколи Тодосійовича, розповідь супроводжувалась відеосюжетами. До уваги присутніх презентовано книжкову виставку «Наш Микола Негода».
Цікавим доповненням творчої зустрічі були виступи юних користувачів, які декламували поезії письменника, підготували маловідомі біографічні факти.
І наостанок хочеться сказати, що книгами Миколи Негоди зачитувалися й будуть зачитуватись і люди похилого віку, і наша чудесна молодь, бо вони, за висловом відомої сучасної письменниці Галини Тарасюк, «позначені потужною енергетикою, високою майстерністю і справжністю почуттів».

Світлина від Степанківська сільська бібліотека.

Світлина від Степанківська сільська бібліотека.

Назад

Контакт

Степанківська сільська бібліотека
Черкаська обл.
Черкаський р-н
с.Степанки
вул. Героїв України,79
19632

Чекаємо на вас:
з вівторка по суботу
з 9.00- до 18.00

(Останній робочий день-
санітарний день)

Довідки за телефоном:

(0472) 30-65-10

счетчик посещений

Зв'яжіться з нами

© 2014 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode