Поетичні струни Шевченкової душі

02.03.2015 21:21

« Тарасова муза…- це справжня поезія, її світильник горить

нетлінним вогнем- вогнем Прометея…»

М.І. Костомаров.

    IMG_0045
    Традиційно наприкінці лютого й на початку березня ми проводимо Шевченкові дні. В цьому році виповнюється 201-річниця від дня народження геніального поета і пророка - Тараса Шевченка. 
    27 лютого у Степанківській сільській бібліотеці відбувся конкурс читців-декламаторів «Поетичні струни Шевченкової душі». Діти, розповідаючи вірші, старалися передати всю красу і велич Шевченкового слова, його любов до рідного краю, вболівання за долю українського народу, ненависть до гноблення. Слухаєш твори Шевченка і щоразу переконуєшся у їх актуальності. Сьогодні для нас невмируще слово поета є джерелом натхнення, духовною основою нашого життя. 
    Виконавську майстерність декламаторів оцінювало шановне журі у складі директора будинку культури Олексія Снесаря, педагога-організатора Степанківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентини Найди, завідуючої сільською бібліотекою Альони Недухи. 
    Почесні місця розділили:
    І місце - Валерія Недуха, учениця 6-го класу; 
    ІІ місце - Катерина Коваленко та Аліна Хандусь, учениці 8-го класу; 
    ІІІ місце - Вікторія Степаненко, учениця 6-го класу.
   Усі учасники отримали заохочувальні призи. Велика вдячність спонсору заходу, депутату сільської ради, приватному підприємцю Ользі Нежевенко. 
   Шукайте, цікавтесь життям Кобзаря, і можливо, в його історії, в його словах ви знайдете відповіді на свої запитання, ви знайдете віру в майбутнє, ви знайдете любов до своєї Батьківщини.

IMG_0040

Назад

Контакт

Степанківська сільська бібліотека
Черкаська обл.
Черкаський р-н
с.Степанки
вул. Героїв України,79
19632

Чекаємо на вас:
з вівторка по суботу
з 9.00- до 18.00

(Останній робочий день-
санітарний день)

Довідки за телефоном:

(0472) 30-65-10

счетчик посещений

Зв'яжіться з нами

© 2014 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode