Відкриття сучасного інформаційного інтернет-центру у бібліотеці с. Степанки

25.03.2015 10:00

    

    Степанківська сільська бібліотека поповнилася комп’ютерами, необхідною технікою та новою сучасною літературою завдяки проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір», який реалізовується Українською бібліотечною асоціацією, за підтримки фонду «Монсанто». Також за умовами проекту сільська громада отримала доступ до усіх ресурсів мережі Інтернет. Переможців особисто привітав голова райдержадміністрації Костянтин Омаргалієв.

Соціальний проект Української бібліотечної асоціації був реалізований у п’яти областях України, в тому числі і Черкаській. Наша бібліотека була в числі 80, які подали заявки на участь у грантовому конкурсі Фонду. Конкурс тривав протягом року та мав певні критерії оцінювання, – розповідає завідуюча бібліотекою Альона Недуха. – Весь підготовчий період ми отримували методичну допомогу та моральну підтримку від колег з Черкаського районного організаційно-методичного центру та його директора Валентини Канюки.

До речі, у рамках програми Альона Недуха провела 5-денне безкоштовне навчання у Києві, де змогла удосконалити навички роботи на комп’ютері, а ще дізнатись, як швидко та якісно надавати послуги через Інтернет.

Відтак, завдяки наполегливій праці бібліотекаря, підтриманої сільською владою (у рамках підготовки до впровадження проекту бібліотеку забезпечено засобами охорони, крім того, сільська рада потурбувалася про оплату за підключення до мережі Інтернет та щомісячну абонентську плату), за кошти фонду «Монсанто» у приміщенні бібліотеки встановили сучасний комп’ютер та ноутбук разом з усією необхідною технікою, а також фонд бібліотеки поповнили сучасною літературою, електронною та друкованою періодикою та іншими інформаційними ресурсами. Спонсорську допомогу у придбанні меблів для комп’ютерної техніки надав директор СТОВ «Степанки» Олександр Тарасенко. В урочистостях з нагоди відкриття пункту публічного доступу до Інтернету та початку надання нових сервісів взяли участь представники фонду «Монсанто» та громадськість села – вдячні читачі.

 Для бібліотек доступ до всесвітньої комп’ютерної мережі стає вже питанням престижу. Тому можна тільки радіти тому, що в нашому районі дедалі більше бібліотечних закладів у змозі надавати своїм користувачам цю послугу, – зазначив у вітальному слові очільник району Костянтин Омаргалієв. – Реалізація подібних проектів у сільських бібліотеках району дасть змогу відкрити світ знань та можливостей для багатьох мешканців сільської місцевості. Це сприятиме культурному, соціальному та економічному розвитку громад у майбутньому.

За матеріалами із сайту cherkassy-rda.gov.ua/

  

Назад

Контакт

Степанківська сільська бібліотека
Черкаська обл.
Черкаський р-н
с.Степанки
вул. Героїв України,79
19632

Чекаємо на вас:
з вівторка по суботу
з 9.00- до 18.00

(Останній робочий день-
санітарний день)

Довідки за телефоном:

(0472) 30-65-10

счетчик посещений

Зв'яжіться з нами

© 2014 Усі права захищені.

cтворити безкоштовний сайтWebnode